18-годишен кадет от Лвовския университет за вътрешни работи се застреля в

...
18-годишен кадет от Лвовския университет за вътрешни работи се застреля в
Коментари Харесай

Украински кадет се застреля. Родителите: Предсмъртното му писмо изчезна

18-годишен кадет от Лвовския университет за вътрешни работи се простреля в неделя, докато даваше ежедневния си наряд. Родителите на младежа приказват за изчезнало предсмъртно писмо на сина им и считат чиновниците на институцията за отговорни, а полицията образува наказателно произвеждане по публикацията " склонство към самоубийство ".   

Тялото на 18-годишния курсант от Лвовския университет за вътрешни работи Дмитрий Гулчук е намерено на територията на образователното заведение с огнестрелна рана в главата. Преди ден той изпратил есемес на майка си, в който се извинил за себе си. Това било последното му известие.

„ Мамо, скърбя за това, ти в действителност си добра майка, аз съм просто доста неприятен наследник. Неудачник и слабак. Благодарен съм ти за всичко, тъй като в действителност направи доста “, чете майката на кадета Светлана Гулчук.

Според дамата Дмитрий от дълго време е мечтал да стане служител на реда, оповестява " Суспільне ". Той влезнал в университета самичък, само че още по време на образованието си Дмитрий стартира да се оплаква на родителите си от натиска на командира и управлението на институцията.

„ Старшината влезе и споделя: „ Нещо съм в неприятно въодушевление през днешния ден, тъй че, добре, дано всички да вършим лицеви опори! ", споделя бащата. „ Не мислехме... той беше такова домашно дете, тъй че ние го убеждавахме: бъди толерантен, ще имаш обучение, споделя Дмитрий Олег.

Родителите на кадета настояват, че синът им е оставил предсмъртно писмо, което е било забелязано и прочетено от други кадети, само че по-късно е изчезнало.

" Децата написаха между тях, че са видели бележката, само че тя изчезна. Някой е видял заглавието, първите редове: заплашихте ме, постигнахте пътя си. И той обрисувал всичко както е било, всички имена, само че тази записка изчезна. А в този момент споделят, че не е имало записка. Все отново е имало записка! "  - споделя майката на Дмитрий.

Сега Лвовският университет за вътрешни работи се ревизира, а деканът на факултет № 3 Степан Гнатюк е отхвърлен от работа. Обвиненията за тормоз в институцията отхвърлят. Според ръководителя на пресслужбата на университета Галина Лемишко починалият курсант не е имал спорове с управлението на университета.

Материалите по случая към този момент са предадени на Държавното следствено бюро. По обстоятелството на гибелта на курсант в ДБР са формирани 2 наказателни производства по чл. 115 " съзнателно ликвидиране " и склоняване към самоубийство. Разследването продължава.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР